Bagaj Yönetim Sistemi

Volkswagen Sözlük Bagaj Yönetim Sistemi

Passat Variant modelinde sunulan bagaj yönetim sistemi sayesinde, bagaj zemininin her iki tarafında yer alan kızak yoluna monte edilebilen seyyar sabitleme kancaları ve uzunluğu ayarlanabilir esnek bir bant ile taşınan eşyaların kontrolsüz hareketi engellenebilmektedir.

Sistem içine dahil olan geniş zeminli ve kaydırılıp sabitlenebilen ek bagaj tabanı sayesinde de 100 kg’a kadar olan yüklerin zorlanmadan bagaj içine yüklenmesi sağlanabilir. Bagaj zemini, uygun stepne kullanılıyor ise ihtiyaç halinde kolayca alt seviyeye indirilebilir ve tek elle kolayca eski seviyesine getirilebilir.

 

 

Bel Desteği

Volkswagen Bel Desteği

Bel desteği, optimum oturma konumunun muhafaza edilmesini sağlar.

Özellikle uzun sürüşlerde yorgunluk nedeniyle vücudun pozisyonu bozulur ve ortopedik rahatsızlıklara neden olabilir. Bel desteği, omurgaya binen yükü azaltır ve hatalı duruş, kasılma veya zaten mevcut olan sırt sorunlarından kaynaklanan olası ağrıları önler.

 

 

 

Bi-Xenon Farlar

Volkswagen BiXenon Basic Farlar

Xenon Farlar, konvansiyonel Halojen farların aksine flaman bulunmayan gaz deşarjlı lambalar ile çalışır.

Bu lambada bulunan Xenon gazı, bir dönüştürücü modül vasıtasıyla yaklaşık 20.000 Volt’a yükseltilen elektrik akımının, lamba içindeki iki elektrot üzerinden atlamasıyla birlikte çok parlak bir ışık yayar. Halojen farlardan çok daha yüksek bir parlaklığa sahip Xenon farlar, sadece daha etkin bir aydınlatma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sahip olduğu gün ışığına yakın renk fazı sayesinde de gece yolculuklarında aydınlatılan bölgelerin, gündüz yolculuklarındakine yakın bir şekilde algılanmasını da kolaylaştırır.

Bi-Xenon Farlar ("Bi" = İki), Xenon farın geliştirilmiş bir versiyonudur. Bu farlarda hem kısa hüzmeli farlar, hem de uzun hüzmeli farlar xenon özelliğine sahiptir. Bu sistemde tek bir far ile hem kısa hem de uzun far ışığı üretilebilir. Hareketli blendaj (shutter), kısa fara geçiş yaparken ışık hüzmesinin bir kısmını perdeler. Selektörün ya da başka bir deyişle uzun farların etkinleştirilmesiyle, blendaj ışık hüzmesinin üzerinden çekilir ve ilave ışık gücü serbest bırakılarak daha uzun mesafelere ulaşması sağlanır.

İlgili Linkler:

 
 
 
 

Bi-Xenon Plus Farlar

Volkswagen Farlar

Bi-Xenon tipindeki far sisteminin, aydınlatma yetenekleri geliştirilmiş versiyonudur.

Bi-Xenon Plus Farlar, normalde tüm Bi-Xenon Basic farlarda bulunan otomatik far yükseklik ayarına sahip olmalarının yanı sıra, modelden modele farklılık göstermekle birlikte, dinamik viraj aydınlatmasına ve Gelişmiş Ön Aydınlatma Sistemi “AFS”ye de sahiptir. Direksiyon açı sensörlerinden alınan dönüş açısına göre aracın far mercekleri, otomatik olarak gerekli açılarda dönerek viraj içlerini, daha viraja girmeden aydınlatır. Bu, ek bir aktif güvenlik özelliği sunar.

Gelişmiş Ön Aydınlatma Sistemi “AFS” ise, alışılagelmiş sabit bir aydınlatma karakteri yerine, değişken sürüş koşullarına ayak uyduran esnek bir aydınlatma karakteri sunar. Değişen hız değerlerine göre farlar, örneğin düşük süratlerde şehir içinde yol alındığını anlayarak daha yakın bir mesafeyi aydınlatırken sağ ve sola doğru açılırlar. Böylece kaldırımlar da aydınlatma alanına sokulur. Hız yükseldiğinde ise alan daraltılır ancak aydınlatma mesafesi uzatılır. Böylece daha yüksek süratlerde çabuk katedilen uzun mesafeler daha erken aydınlatılmış olur. Daha da yüksek süratlerde ise farlar iyice yükseltilir. Ancak bu kez de karşıdan gelen trafiği tehlikeye sokmamak için sol far biraz daha aşağıda konumlandırılır. Akıllı aydınlatma fazlarıyla Gelişmiş Ön Aydınlatma Sistemi “AFS”, çok daha güvenli bir yolculuğu garanti eder.

 

 

Bluetooth

Volkswagen Bluetooth

Bluetooth, cep telefonu, dizüstü bilgisayarlar veya kişisel dijital destek birimlerinin (Personal-Digital-Assistants/PDA) kablosuz şekilde birbirine bağlanması için gerekli koşulları ve protokolleri sağlar. Bağlantı, cihazların verici ve alıcı üniteleri arasında bir telsiz hattından oluşur.

Bu şekilde ilgili dijital cihaza yaklaşık 10 m’lik mesafelerden dahi ulaşılması mümkün kılınmaktadır. Bu mesafe, münferit cihazların araç dâhilinde birbirine bir ağ üzerinde bağlanması için yeterli mesafedir. Transfer edilen verileri istenmedik erişimlere karşı korumak için her Bluetooth cihazı "Profil" olarak adlandırılan bir koda sahiptir. Bu profil, dünyada çapında garanti sunan ve tek bir kere atanan bir tanımlama şifresinden oluşur. Birbirleriyle haberleşmesi istenen cihazlar, bu tanımlama şifresi yardımıyla birbirini tanır. Her defasında yeniden oluşturulan bir 128-bit anahtarı, veri transferinde ilave koruma sunar. Bluetooth teknolojisi diğer alanlar yanı sıra cep telefonu alt yapısında ve "Premium" cep telefonu alt yapısında kullanılmaktadır.